• „(Nie)zwykła matematyka” – II edycja 2023/2024

• Uczniowie klas 4-8 podczas zajęć lekcyjnych oraz zajęć rozwijających kreatywność i pasje realizują zadania projektowe INNOWACJI PEDAGOGICZNEJ (Nie)zwykła matematyka.

• Moduł I: Z logiką na Ty

• Zadanie 7. Jak to przeczytać?

Uczniowie podczas zajeć dodatkowych rysowali swoje obrazki na papierze w kratkę, następnie je zakodowali. Na kolejnych zajęciach losowaliśmy tak zakodowe karki i bawiliśmy się w ich rozkodowywanie.

• Moduł II: Mistrz rachunków

• Zadanie 8: Dzień Tabliczki Mnożenia

Dzień Tabliczki Mnożenia już za nami. Podczas przerw i lekcji ćwiczyliśmy swoje umiejętności związane z tabliczką mnożenia.

Można było zagrać w planszówkę, pobawić się w zbijanie much lub zakręcić się w mnożenie.

• Moduł III: Matematyczne Kuchenne Rewolucje

• Zadanie 5: Wiem, co jem

Uczniowie klasy 7a przygotowali tablicę ukazującą ile cukru można znaleźć w spożywanych przekąskach, nopojach i potraach.

Zadanie 5: Wiem, co jem

• Moduł IV: Matematyka konstrukcyjna

• Zadanie 1. Matematyka pod stopami.
          Uczniowie klasy 4 wykonali piękny KROPKOWY parkietaż.

Parkietaże często wykorzystywane są w architekturze i twórczości plastycznej.

• Moduł V: Matematyka pustej klasy

• Zadanie 5: Wiem, co jem

• Moduł VI: Matematyka i sztuka

• Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.

• Moduł VII: Ćwiczymy nie tylko umysł czyli matematyka na sportowo

• Moduł VIII: Gram w matmę

• Moduł IX: Szkolny Bank Matematyczny

• Moduł X: Matematyczne święta niematematyczne